Huaweijeva veštačka inteligencija 2021. stiže u automobile

Kompanija Huawei razvija autonomne automobile u partnerstvu sa raznim proizvođačima automobila, kao deo programa razvoja veštačke inteligencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

08:55

Huaweijeva veštačka inteligencija 2021. stiže u automobile
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Scharfsinn

Kineski tehnološki džin pruža AI softver brojnim značajnim proizvođačima automobila, uključujući Folksvagenov Audi i zajednički poduhvat između japanske Tojote i kineskog GAC-a, rekao je izvršni direktor kompanije za Financial Times.

Dve druge kineske firme, Beijing New Energy Automobile i Changan Automobile, takođe sarađuju sa tom kompanijom, izvestio je list.

Dang Venšuan, glavni arhitekta Huaweijeve strategije, izjavio je da kompanija i njeni partneri rade na izgradnji automobila koji će moći da bude iporučen već 2021. godine.

On je rekao je da će automobil biti dostupan u Evropi i Kini.

Industrijski standardi za vozila koja se sama voze identifikuju nivoe autonomije koju automobil može da postigne. Za Huawei, to bi bio Nivo 4, što je drugi najviši standard u tom okviru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: