Steampunk "periferija" za sve ljubitelje retro dizajna FOTO / VIDEO

Većina nas, koji računare koristimo svakodnevno, na tastaturu obraća pažnju tek onda kada neki taster "upadne" pa ne može više pravilno da se koristi. To je "periferija" na koju obično gledamo kao na jeftin, potrošni i lako zamenljiv deo kompjutera.

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2019.

17:16

Default images

Postoji, međutim, i nešto drugačiji pristup ovom, nezgled, manje bitnom uređaju, a za njega je zadužena kompanije Azio.

Oni proizvode jednistvene mehaničke tastature retro dizajna, od materijala kakve nikada ne biste očekivali da vidite na jednom takvom uređaju.

O tome najbolje svedoči jedan od poslednjih modela koji su predstvili, pod nazivom - Retro Compact Keyboard.

To je tastatura dizajnirana u stilu pisaćih mašina iz 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, za čiju izradu su upotrebljeni materijali kao što su drvo, koža i bakar.
Proizvode se u četiri boje, a osim verzije za PC, Azio proizvodi modele manjih dimezija, za pametne telefone.

Cena Azio tastatura kreću se od 189 do 219 dolara, što nije mala cena za jednu "periferiju". Ne sumnjamo, međutim, da ima svoje kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: