Kuba legalizovala Wi-Fi za ličnu upotrebu

Kuba će dozvoliti korišćenje privatne bežične internet veze - Wi-Fi, kao i uvoz opreme za to, čime će nestati jedno od najtvrđih ograničenja upotrebe interneta na svetu, preneli su državni mediji te zmelje.

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

18:42

Kuba legalizovala Wi-Fi za ličnu upotrebu
Foto: Depositphotos / tang90246

Time će se dati pravni status hiljadama Kubanaca koji su krijumčarenom opremom, koja je bila nelegalna, napravili domaće digitalne mreže, što je vlast poslednjih godina tolerisala.

Dozvoliće se privatnim preduzećima da mušterijama pružaju internet usluge, a to je potencijalni početak nečega što je na Kubi predstavljalo gotovo nepoznatu - "internet kafei".

Iako nova uredba dozvoljava građanima da se povežu na internet sopstvenom opremom i da podele signal sa drugima, ona ne umanjuje državnu kontrolu nad samim internetom.

Kubanski monopolista u telekomunikacijama - kompanija Eteksa, ostaće jedini pružalac usluga interneta na ostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: