Kineski telefoni kao kafa i slatkiši: Xiaomi uveo inovativni način prodaje svojih uređaja FOTO

Xiaomi sve je popularniji na velikom indijskom tržištu pametnih telefona. Ta kompanija, poznata po tome što, za razliku od konkurencije, ne ulaže mnogo novca u marketing, odlučila se za neuobičajan način prodaje kada su pametni telefoni u pitanju.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

18:30

Kineski telefoni kao kafa i slatkiši: Xiaomi uveo inovativni način prodaje svojih uređaja FOTO
Foto: Depositphotos / Irrmago

Mi Express Kiosk inicijativa na indijsko tržište je donela uređaje za samoposluživanje na kojima kupci mogu sami da kupe željeni Xiaomijev pametni telefon ili neki od dodataka za njih.

Kao i klasični aparati za hranu i piće, i ovom slučaju moguće je izabrati željeni proizvod koji će nakon plaćanja ispasti kroz otvor sa donje strane uređaja gde ga korisnik može da ga preuzme.

Kupovina se odvija preko ekrana na dodir, a izabrani proizvod se može platiti gotovinom, kao i kreditnim i debitnim karticama.

Iako se Xiaomijevi samoposlužni aparati trenutno nalaze samo na jednoj lokaciji u Bangaloru, u budućnosti je planirano proširenje i na stanice železnice, tehnološke parkove, aerodrome i tržne centre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: