Tramp protiv Twittera: Ograničavaju vidljivost republikanaca

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas na formiranje više i pravednijih društvenih medijskih kompanija kao odgovor na diskriminaciju, koju, kako je rekao, kao republikanac oseća iz kompanije Twitter.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2019.

19:42

Tramp protiv Twittera: Ograničavaju vidljivost republikanaca
Foto: Gettyimages

On je, takođe, pozdravio učešće američkih poslanika, koji su pozvali izvršne vlasti iz nekoliko tehnoloških kompanija da svedoče u vezi sa raznim skandalima.

"Ne čudi što Kongres želi da učestvuje - i treba", napisao je on na Twitteru.

Tramp ima jedan od najpraćenijih naloga na Tviteru, sa gotovo 60 miliona pratilaca, ali je on više puta kritikovao tu kompaniju i njene konkurente u društvenim medijima za ono što je nazvao pristrasnost protiv konzervativaca.

On je optužio Twitter i druge tehnološke kompanije da ograničavaju vidljivost istaknutih republikanaca u SAD, ali nije dostavio dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju.

Kompanija Twitter je saopštila da je posvećena slobodi izražavanja i redukovanja slučajne pristrasnosti u njenim algoritmima.

Izvršni direktor kompanije Twitter Džek Dorsi takođe je rekao da nema statistički značajne razlike između učestalosti gledanja tvitova demokrata i republikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: