Predstavili nov telefon, a sad već pripremaju noviji

Honor je nedavno predstavio novi mobilni telefon - Honor 8A Pro. Sada, samo nekoliko dana kasnije, stižu informacije da je u pripremi još jedan, slabiji mobilni telefon, koji će se na tržištu pojaviti u dve verzije i pod nazivom Honor 8S.

Izvor: B92

Utorak, 16.04.2019.

16:25

Predstavili nov telefon, a sad već pripremaju noviji
Foto: Getty

Specifikacije tog telefona već su se pojavile na internetu.

Honor 8S će imati nešto manji ekran - 5,71“, sa rezolucijom 1520 x 720. I ovaj ekran će imati otvor na vrhu u obliku kapljice vode, unutar kojeg će biti smeštena selfi kamera rezolucije 5 MP. I dok je selfi kamera manjeg kvaliteta, glavna kamera je zadržala rezoluciju slike od 13 MP poput one na Honoru 8A Pro.

Međutim, sa Honora 8S izostao je čitač otisaka prstiju. Kako je reč o još jeftinijem modelu u odnosu na već jeftini Honor 8A Pro, pa ni ne trebada čudi što ova opcija ne postoji na još jeftinijem telefonu. Pretpostavlja se da je izbačen kako bi cena proizvodnje, a kasnije i prodajna cena bila što manja, a time i povoljnija za kupca.

Navedene promene nisu i jedine, Honor je za ovaj model ponovo odabrao MediaTekov SoC, ali umesto P35 čipa, Honor 8S imaće A22 čip. Što se u uvodu spomenutih verzija tiče, prema izvoru postojaće dve verzije mobilnog telefona - jedna za istočno, druga za zapadna tržišta. Glavnu razliku čini količina radne i interne memorije - istočna tržišta će dobiti verziju sa 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a zapadna sa 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Nezavisno od navedenih razlika, ostatak specifikacija biće isti - debljina kućišta biće 8,45 milimetara, a energija potrebna za rad dolaziće iz baterije kapaciteta 3020 mAh. Softversku stranu uređaja činiće EMUI 9 koji se temelji na Googleovom Androidu 9.0 Pie, koji je trenutno i najnovija verzija Googleovog operacijskog sistema za mobilne telefone.

Honor 8S će moći da se nabaviti u tri boje – crnoj, plavoj i zlatnoj. Kada će tačno Honor 8S biti predstavljen i koja će mu biti cena za sada nije poznato. Ali, ako se uzme u obzir da nešto opremljeniji Honor 8A Pro košta oko 190 evra, cena Honora 8S ne bi trebalo da bude viša od 150 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: