Najveće društvene mreže bile nedostupne širom sveta

Najveće svetske društvene mreže Facebook Instagram i WhatsApp tokom dana nisu bile dostupne u više delova sveta.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.04.2019.

13:02

Najveće društvene mreže bile nedostupne širom sveta
Ilustracija / Foto: Depositphotos/bigtunaonline

Korisnici širom Evrope ima li su tehničkih problema sa korišćenjem Facebooka, dok korisnici iz Malezije i Sjedinjenih Američkih Država, pored problema sa Facebookom, nisu imalo pristup ni Instagramu i Whatsappu.

Nemogućnost pristupa Facebooku, Whatsappu i Instagramu bila je primećena je i u Srbiji.

Internet sajt Downdetector, koji prati probleme u radu popularnih društvenih mreža i sajtova, je naveo da je prijavljeno je više od 9.000 problema u vezi sa funkcionisanjem tri društvene mreže u vlasništvu Facebooka.

Prema tom sajtu, Facebook bio u prekidu od 6.30 jutros po lokalnom vremenu na istočnoj obali SAD (12.30 po srednjeevropskom). Sve društvene mreže su proradile posle oko dva i po sata.

Taj sajt je objavio i mapu delova sveta iz kojih je dolazilo najviše pritužbi na rad Facebooka.
Printscreen / downdetector.com
Za sada nije poznato šta je izazvalo prekid, ali neke agencije pretpostavljaju da se to dogodilo zbog izmena izmena u radu kampanje za oglase koja je najavljivana duže vreme.

Najveći pad Facebooka se dogodio se pre oko mesec dana, kada su aplikacije te društvene mreže prestale da rade širom sveta. Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati, a najveći "udar" bio je u Severnoj Americi i Evropi.

Facebook je kupio Instagram 2012. i WhatsApp 2014. godine. Više od 1,52 milijarde ljudi dnevno aktivno koristi Facebook.

Brojni korisnici društvenih mreža su se zbog, nemogućnosti korišćenja Facebookovih aplikacija, okrenuli Tviteru, kao alternativnom rešenju. Neki su se ovim poslednjim problemom u radu društvenih mreža pozabavili i na šaljiv način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: