Igra povučena zbog skandala sa kokainom sve skuplja i traženija

Japansku industriju zabave nedavno je potresao skandal u vezi sa glumcem Pjerom Takijem, koji je uhapšen zbog kupovine i posedovanja kokaina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

18:49

Igra povučena zbog skandala sa kokainom sve skuplja i traženija

Narkotici su veoma kontroverzna i tabu tema u japanskom društvu, pa je ovaj skandal doveo do toga da je igra Judgment iz serijala Yakuza potpuno povučena iz prodaje samo tri meseca nakon izlaska, pošto je Pjer u njoj davao glas jednom od vođa porodice jakuza.

SEGA je momentalno stopirala prodaju i obrisala svaki oblik reklamiranja igre. Trenutno se razmatra šta će biti sa globalnim lansiranjem naslova, koji bi trebao da se desi u junu.

U međuvremenu, zbog povlačenja iz prodaje, PS4 diskovi igre, koji još uvek "cirkulišu", postali su svojevrsne kolekcionarske relikvije, pošto će, kako stoje stvari, oni biti jedini primerci igre u kojima će Pjer i dalje davati glas. SEGA, inače, planira da se njegov glas potpuno izbaci iz igre i glas njegovog karaktera zameni novim glumcem.

Kopije igre preostale po prodavnicama se, zbog toga, sada prodaju po cenama i do 100 dolara, dok je cena na crnom tržištu još i viša. Redovna cena igre u prodavnicama je oko 60 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: