Microsoft "sakati" svoj doskoro najpopularniji operativni sistem

Samo mesec dana nakon što je aktuelni Windows 10 po zastupljenosti među korisnicima pretekao svog šest godina starijeg prethodnika - Windows 7, kompanija Microsoft je odlučila dodatno da "kazni" sve one koji još uvek koriste do skoro najpopularniju verziju tog operativnog sistema.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2019.

16:16

Microsoft
Foto: EPA / Zoltan Mathe

Budući da je Windows 7 ušao u poslednju godinu svog života, posle koje će Microsoft prestati da izdaje nova ažuriranja i da pruža korisničku podršku za taj OS, gigant iz Redmonda je odlučio da korisnicima "sedmice", sa najnovijim ažuriranjem, uskrati određene funkcije.

U želji da dodatno motiviše korisnike da što pre prigrle "desetku", Microsoft je sa najnovijojom verzijom odlazećeg operativnog sistema, fabrički Windows Media Player lišio sekundarnih funkcija.

Tako će, sa najnovijim ažuriranjem, još uvek mnogobrojni korisnici Windowsa 7, u WMP-u ostati bez mogućnosti, da za muziku koju pomoću njega puštaju, preuzmu informacije o naslovu pesme, izvođaču ili albumu.

Isti slučaj je kada su fimovi u pitanju, pa će tako ljubitelji sedme umetnosti ostati bez podataka o reditelju i glumcimam, ili bez postera filma. Međutim, sve informacije koje su korisnici do sada već preuzeli, i dalje će im biti dostupne.

Iz Microsofta poručuju da ove promene neće uticati na osnovne funkcije WMP-a, već samo na pomenute sekundarne.

Da li će neinformisanim korisnicima preostati samo da, u nekom trenutku, pokleknu i pređu na Windows 10, ili će su u međuvremenu pojaviti neko nezavisno rešenje koje bi "sedmici" moglo da produži život - ostaje da se vidi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: