Pametni telefoni bliske budućnosti bi mogli da izgledaju ovako

Veliki broj korisnika kritikovao je Apple kada je, pre nekoliko godina, ta kompanija odlučila da izbaci standardni 3,5 milimetarski ulaz za slušalice na iPhoneu. Na taj potez kasnije su se odlučile i druge kompanije, pa je danas sve manje telefona sa klasičnim priključkom za slušalice.

Izvor: B92, GSM Arena, Zimo

Četvrtak, 24.01.2019.

12:18

Default images

Takav priključak sigurno nećete pronaći ni na novom Meizuovom pametnom telefonu pod imenom Zero (nula). A nula se, u ovom slučaju, odnosi se na broj (fizičkih) tastera i priključaka koje ovaj uređaj ima.

Meizu Zero, dakle, ne samo što nema klasičan izlaz za slušalice, već nema ni priključak za punjenje, ni ulaz za zvučnik, kao ni onaj za SIM kartice.

Ako želite da povežete slušalice sa Zerom, moraćete da koristite samo one bežične. Za punjenje baterije takođe se može koristiti isključivo bežični punjač (koji podržava brzo bežično punjenje baterije).

Ono što je, možda, najkarakterističnije za ovaj uređaj je da ćete moći da ga koristite samo u mreži mobilnog operatera koji nudi uslugu eSIM kartice, pošto klasičnu SIM karticu nemate gde da ubacite u telefon.

Što se tastera tiče, umesto klasičnih hardverskih za uključivanje uređaja i pojačavanje/utišavanje zvuka, Meizu Zero koristi virtuelne tastere, dok se primenom mSound 2.0 tehnologije, kao zvučnik koristi se sam ekran. Uređaj ima OLED ekran dijagonale 5,99 inča, u kome je integrisan senzor otisaka prsta. Sa zadnje strane nalaze se dve kamere rezolucije 12MP i 20MP, dok se sa prednje strane nalazi selfi kamera od 20MP.

Meizu Zero pokreće Qualcommov čipset Snapdragon 845. Sem toga, ostale informacije o hardveru poput količine radne memorije, prostora za skladištenje podataka ili snaga baterije, još uvek nisu poznate.

Detalji ovog inovativnog uređaja, uključujući i njegovu cenu, verovatno će biti obeldanjeni krajem sledećeg meseca na najvećem sajmu mobilnih tehnologija "Mobile World Congress" u Barseloni, gde će biti zanimljivo videti da li će i druge kompanije predstaviti slična rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: