Vive Cosmos - prvi VR uređaj u novoj godini VIDEO

Iako prošle godine nije bilo mnogo aktivnosti na polju VR tehnologije, čini se da će ove godine na tom polju biti življe nego ikada.

Izvor: B92, play.co.rs

Sreda, 09.01.2019.

15:30

Vive Cosmos - prvi VR uređaj u novoj godini VIDEO
Printscreen YouTube/HTC VIVE

U toku je CES (Consumer Electronics Show) festival, najjači hardverski festival na svetu, na kome je HTC predstavio svoj najnoviji VR uređaj - Vive Cosmos.

Iako, osim tizer najave, još uvek nemamo previše konkretih detalja, izgleda da je fokus na tome da je ovaj uređaj lak i jednostavan za korišćenje, da je pre svega napravljen da bude komforan i prenosiv.

To je u trejleru i naznačeno pokazivanjem mobilnog telefona, pa ostaje nejasno da li ovaj uređaj uopšte može da radi sa klasičnom PC VR naslovima, ili je napravljen isključivo za upotrebu sa telefonima.

Prošlu godinu HTC je otvorio Vive PRO verzijom, koja košta oko 800 dolara i koja je namenjena zahtevnijim korisnicima, pa je vrlo verovatno da će ovo biti neka vrsta "lajt" varijante, za korisnike koji žele da uživaju u VR ugođaju i na svojim pametnim telefonima. Za razliku od svih dosadašnjih VR uređaja na tržištu, ovo će biti prvi koji neće imati procesorsku jedinicu, odnosno deo koji se nalazi između VR kacige i uređaja, i koji se koristi za igranje, već se kaciga direktno pričvršćuje za uređaj.

To je još jedan povod za razmišljanje na temu da je ovde glavni fokus na mobilnim telefonima i da neće moći da se korsiti za ozbiljnije VR igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: