OnePlus 5G će koštati manje od 1.000 dolara?

Ovih dana sve je u znaku 5G tehnologija i Qualcommovog Snapdragon 855 čipseta koji će ovo omogućiti. Međutim, ono što se ne pominje previše, jeste koliko će sve ovo koštati potrošače koji žele od starta tehnologiju naredne generacije.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

08:00

OnePlus 5G će koštati manje od 1.000 dolara?
Printscreen YouTube/OnePlus

Nagoveštaj onoga što možemo očekivati dao nam je Pete Lau - CEO kompanije OnePlus.

Zvaničnik kompanije OnePlus je istakao da kompanija ulaže značajan trud kako bi cenu svog 5G telefona zadržala ispod 1000 dolara.

Ovo predstavlja značajan rast cene u odnosu na ono što smo uobičajeno navikli od kompanije OnePlus. Kompanijini telefoni uglavnom stižu sa premijum karakteristikama po nižoj ceni.

Ovogodišnji OnePlus 6T, predstavljen pre oko mesec dana, ima početnu cenu od oko 550 dolara. Pretpostavka je da OnePlus 5G telefon neće stići po ceni od 999 dolara, ali čak ukoliko kompanija uspe da ga na tržište plasira sa cenom od oko 850 dolara, to će biti veliko povećanje cene od 300 dolara u odnosu na prethodnika.

Naravno, ne predstavlja preveliko iznenađenje što će prva generacija uređaja sa novom tehnologijom doživeti ovakav rast cene, ali možemo samo zamisliti koliko će koštati premijum telefoni drugih proizvođača koji su već sada blizu ili uveliko premašuju cenu od 1000 dolara/evra. Ovo bi moglo dovesti do toga da mnogi korisnici preskoče 5G bar tokom prvog talasa.

Ostaje i dalje još dosta toga da se sazna i nauči o 5G tehnologiji, a posebno tokom naredne godine kada ona bude u povoju i kada praktično bude testirano masovno tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: