Facebook nam opet "dira" u sećanja

Korisnici Facebooka sve češće prijavljuju najnoviju grešku koja utiče na njihovo korisničko iskustvo u okviru platforme, zbog koje se stare Messenger poruke vraćaju bez ikakvog objašnjenja i smisla.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

19:00

Facebook nam opet
GettyImages

Iz te kompanije je potvrđeno da se stare poruke u poslednje vreme ponašaju kao nove i nepročitane, pa se pojavljuju u vrhu Messenger-a.

Tako su mnogi korisnici zabrinuti da bi novi bug mogao da oživi razgovore koje bi najradije zaboravili, budući da se sve poruke čuvaju, a dok korisnik ne odluči da obriše čitavu komunikaciju.

Ovo nije prvi put da Facebook dira u potencijalno bolna sećanja korisnika. Slično se dogodilo 2015. godine u okviru funkcije On This Day, zbog čega algoritmi nisu najbolje razlikovali dobra od loših sećanja.

Ovoga puta ipak se radi o greškama u kodu, pre nego o propustu u razumevanju ljudske želje za sećanjem, a većina korisnika najnoviju problem tretira pre kao neobičnost, nego kao ozbiljnu grešku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: