Novi iPad Pro 92 odsto brži od većine PC računara FOTO

Tehnološki gignat iz Kupertina, na njujorškoj promociji novih proizvoda, predstavio je i novi model iPad Pro. Do sada je u svetu prodato 400 miliona tih tableta, a Apple je prošle godine prodao više iPad-a nego drugi pojedinačni proizvođači laptopova.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

16:55

Novi iPad Pro 92 odsto brži od većine PC računara FOTO
Foto: Apple

iPad Pro je izgubio oble ivice, pa sada dolazi u kućištu tzv. "flat edge" dizajna, sa zaobljenim uglovima i tanki okvirom oko ekrana.

Uređaj je opremljen novim Liquid Retina ekranom, poput smartfona iPhone XR, dijagonale 11 inča. iPad Pro će takođe imati i verziju sa ekranom dijagonale 12,9 inča.

Apple tvrdi da je novi iPad brži u radu od 92 odsto PC računara prodatih u poslednjih godinu dana.
Foto: Apple
Urđaj, koji pokreće bionički A12X čip, sa osam CPU i sedam grafičkih jezgara, 35 odsto brži u single core a 90 odsto u multicore radu.

Uređaj ima i novi Pencil. Olovka se za tablet lepi magnetom i puni se bežično dok je priljubljena.

Novi iPad ima od 512GB do 1TB intrene memorije i dolazi sa USB-C priključkom, preko koga je moguće puniti iPhone i druge uređaje. Uređaj podržava reprodukciju 5K snimaka.

Uređaj će imati i posebnu verziju Photoshopa.
Foto: Apple
iPad Pro će se prodavati po cenama: za verziju sa ekranom od 11 inča i 64GB do 1TB interne memorije, početna cena iznosi od 799 dolara.

Verzija sa ekarnom dijagionale 13 inča i od 64 GB do 1TB interne memorije startuje sa cenom od 999 dolara.

Danas stiže i opertivni sistem iOS u verziji 12.1, koji korincima nudi Group FaceTime, eSIM za XR i XS i nove Animojije.

Kako je izgledala celokupna promocija možete pogledati na našem Live blogu.

Šta je sve Apple predstavio i kako sada stvari izgledaju poslušajte u novoj epizodi Tehnopolis Podcasta.
Foto: Apple

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: