1990s edition: Kako izgleda Windows 10 u 95/98 ruhu? VIDEO

Aktuelni Windows 10 je operativni sistem na čiji račun brojni korisnici upućuju primedbe i zamerke. S druge strane, stručnjaci ističu da je, i pored problema koji se sporedično pojavljuju i čestih ažuriranja koja nerviraju korisnike, u pitanju odličan operativni sistem, koji predstavlja veliki napredak u odnosu na ono što je Microsoft nudio kod starijih Windowsa 95 ili 98.

Izvor: BetaNews.com

Utorak, 30.10.2018.

12:59

1990s edition: Kako izgleda Windows 10 u 95/98 ruhu? VIDEO
Printscreen YouTube/Avdan

Bilo da je služila korisnicima da se lakše i brže naviknu na novu verziju ili čisto da promene izgled kako bi se makar malo razlikovali od drugih, tek kod starijih izdanja globalno najrasprostranjenijeg operativnog sistema postojala je mogućnost vizuelnog "pretvaranja" u stariju verziju, odnosno promene izgleda kompletnog interfejsa u neki iz prethodnih verzija Windowsa.

A ako ste ikada zapitali kako bi Windows 10 izgledao da je objavljen krajem prošlog veka, odgovor na to pitanje vam može dati 1990s Edition aktuelne "desetke".

YouTuber Kamer Kan Avdan, koji je prethodno dizajnirao video koncepte za unapređene verzije Windowsa XP, Windowsa 95 i Windowsa 7, nedavno je prikazao svoju novu retro viziju, pod nazivom Windows 10 -- 1990s Edition.

Windows 10 -- 1990s Edition tako donosi start meni koji zadržava aktuelnu "tile" strukturu, ali je izgled njegovih ikonice identičan onima iz Windowsa 95/98. Isti izgled koristi se za popularne programe MS-DOS Prompt, Minesweeper, Paint i Control Panel, kao i za većinu ostalog softvera, ali ne za aplikacije, piše sajt Beta news.

U videu koji predstvalja Windows 10 -- 1990s Edition prikazan je i Edge koji učitava Yahoo brzinama, onima kakvim smo netom surfovli koristeći telefonske modeme iz devedesetih, kao i Calculator, Wordpad i drugi korisni Windows alati, u svom prepoznatljivom "starinskom" sivom dizajnu.

Windows 10 "pomoćnica" Cortana je izostavljena, a njenu ulogu preuzima Clippy.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: