Google: Prvi pogled na Pixel 3 i 3 XL telefone

Kompanija Google je upravo na današnjem događaju u Njujorku predstavila Pixel 3 i Pixel 3XL, svoje najnovije Android pametne telefone.

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2018.

17:40

Google: Prvi pogled na Pixel 3 i 3 XL telefone
Foto: Google

Ipak nakon nekoliko meseci fotografija i video zapisa koji su ponudili, Google-u je ostalo malo informacija koje može da "otkrije" danas u Njujorku.

Ali nakon svega toga, danas smo konačno dobili celu priču o novim hardverskim i softverskim karakteristikama koje su eksluzivne za Pixel 3.

Naime, Pixel 3 i 3 XL poseduju ogromne ekrane, mnogo veće u odnosu na prošlogodišnje modele upravo zahvaljujući smanjenim okvirima telefona , odnosno kontroverznog zareza na većem telefonu.

Prema tome 3Xl ima ekran veličine 6,3 inča, dok Pixel 3 ima ekran od 5,5 inča. Sve u svemu, telefoni su veoma slični sa prethodnicima po veličini, ali i prema načinu rukovanja.

Google je zadrzao zadnju kameru na oba modela telefona čime se odupreo industrijskom trendu posedovanja duple kamere. Tako Pixel 3 i 3 Xl imaju dve prednje kamere i podržava brzo punjenje do 10 W. Ali napred je nešto drugacija prica.

Oba telefona Pixel 3 i 3 XL poseduju po dve prednje kamere. Jedna od njih nudi široko ugaoni objektiv koji omogucava više ljudi u kadru.

Što se tiče samog softvera, Google Asistant i Google Lens su dizajnirani ključni delovi softverskog iskustva, a ove godine Pixels predstavlja funkciju koja će omogućiti Google Asistentu da prikazuje neželjene pozive i da vam dozvoli da odlučite da blokirate pozivaoca ili da podsetite da pozovete kasnije.

Pogledajte kako je protekao celokupni događaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: