Nemačka ukida zabranu za kukasti krst u video-igrama

Video-igre komercijalizovane u Nemačkoj od sada će moći da koriste simbole nacizma pod uslovom da njihovo prisustvo nije u propagandne svrhe, saopštilo je nemačko regulatorno telo.

Izvor: Beta

Četvrtak, 09.08.2018.

20:15

Nemačka ukida zabranu za kukasti krst u video-igrama
Printscreen YouTube/Call of Duty

Do sada su video-igre, za razliku od filmova i drugih predstava u kulturi, morale da poštuju zakon o zabrani isticanja simbola iz perioda nacizma.

Kukasti krst je u nekim video-igricama kao što je "Call of Duty", ili "Wolfenstein II: The New Colossus", u nemačkoj verziji zamenjen trouglovima.

Regulatorno telo navelo je da ne planira globalno odobravanje nacističkih simbola već će od slučaja do slučaja davati saglasnost.

"Takvi simboli mogu da se koriste ako su u službi umetnosti, nauke ili istorije", dodalo je to nemačko telo navodeći da takav propis važi za filmove i druge predstave.

Nemačka javnost je negodovala zbog cenzure nekih video-igrica ili igrica sa izmenjenim simbolima, među kojima je brisanje brkova Adolfa Hitlera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: