Tramp najpraćeniji svetski lider na Twitteru

Američki predsednik Donald Tramp je lider koji je najviše praćen na Twitteru, ispred pape Franje i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u danas objavljenom godišnjem izveštaju "Tviplomatija" (Twiplomacy) organzacije "Berson Kon end Volf" (Burson Cohn and Wolfe).

Izvor: Beta

Sreda, 11.07.2018.

11:11

Tramp najpraćeniji svetski lider na Twitteru
Foto: Getty

Oko 52 miliona korisnika Twitter prati nalog američkog predsednika koji je postao svetski lider sa najviše pratilaca na toj društvenoj mreži od oktobra 2017. godine.

Tramp je tada premašio poglavara Rimoktaločke crkve sa 47 miliona korisnika Twitter koji prate njegove naloge na devet jezika, navodi se u anketi.

"Indijski premijer zauzima treće i četvrto mesto sa 42 miliona pratilaca na ličnom i 26 miliona na njegovom zvaničnom nalogu", dodaje se istraživanju.

U Evropi je britanska premijerka Tereza Mej najviše praćena sa oko pet miliona korisnika. Sledi francuski predsednik Emanuel Makron sa tri miliona.

Ukupno 187 predsednika država i vlada ima naloge na Twitteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Severna Koreja, Svazilend i Turkmenistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: