Microsoft predstavio najmanji tablet računar do sada

Nakon višemesečnih glasina i "curenja" informacija, kompanija Microsoft je predstavila tablet Surface Go.

Izvor: klix.ba

Utorak, 10.07.2018.

22:05

Microsoft predstavio najmanji tablet računar do sada
Foto: Youtube Printscreen

Radi se o 10-inčnom tabletu koji predstavlja manju i nešto slabiju verziju Surfacea Pro, piše Klix.ba.

Surface Go izgleda kao mali Surface Pro, ali velike promene su u unutrašnjosti uređaja. Cena osnovnog modela je 399 dolara, ali dolazi samo sa 4 GB RAM-a, sporijim eMMC diskom sa 64 GB memorije i slabijim Intel Pentium Gold procesorom.

Cena brzo skače na više od 600 eura ako uzmete važni Type Cover, više RAM-a, brži SSD i druge Surface dodatke. Microsoft nije namenio Surface Go određenoj grupi kupaca, nije "ubica iPada" niti je direktni konkurent Chromebookovima, a nije ni rival laptopovima s Windowsom koji koštaju oko 400 dolara.

Surface Go će verovatno biti korišćen u edukaciji, kupovaće ga "obični" ljudi, a mogao bi da se koristi i u komercijalne svrhe. Jasno je da je jeftiniji i praktičniji Surface koji je dostupan onima kojima je Surface Pro preskup s cenom do 799 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: