Apple i Samsung okončali sedmogodišnji spor

Američki Apple i južnokorejski Samsung nagodbom su okončali sedmogodišnju bitku vezanu za dizajn pametnih telefona, koja je na kraju stigla do Vrhovnog suda SAD.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.06.2018.

10:01

Apple i Samsung okončali sedmogodišnji spor
GettyImages

Ljuti rivali su poslali u sredu obaveštenje sudiji američkog Okružnog suda Lusi Koh o tome da su postigli nagodbu. Uslovi nagodbe nisu otkriveni, prenosi agencija AP.

Dva svetska tehnološka giganta došla su do rešenja spora mesec dana nakon što je porota zaključila da Samsung duguje Appleu 539 miliona dolara zbog kopiranja izvesnih inovacija na iPhoneu i njihove primene na određenim Samsungovim konkurentnim proizvodima.

Presuda je doneta nakon što je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država objavio 2016. godine odluku o tome da deo ranije odštete dodeljene Appleu treba da bude preispitan.

Apple je tražio više od milijardu dolara na poslednjem suđenju, dok je Samsung tvrdio da treba da plati samo 28 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: