Propust na vidiku: OnePlus 6 je moguće otključati fotografijom?

Jedan korisnik Twittera objavio je video na kojem se vidi kako otključava telefon isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred sebe držao njegov prijatelj. Kompanija OnePlus navodno sprema ažuriranje sistema koje će rešiti problem.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

18:45

Propust na vidiku: OnePlus 6 je moguće otključati fotografijom?
Foto: YouTube Screenshot

Otključavanje pametnog telefona licem postalo je skoro standard, ali još nije pronađen savršeni sistem; čak i onaj na iPhoneu X može da bude prevaren ako se potrudite.

Ali, čini se da bi moglo da bude lakše zaobići sistem na novom modelu kineskog proizvođača mobilnih telefona OnePlus od drugih.

U videu objavljenom na Twitteru, korisnik rikvduijn demonstrirao je otključavanje telefona isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred njega držao njegov prijatelj. Još gore je to što trik može da se izvede i pomoću crno-bele fotografije, piše TechRadar. Korisnik koji je objavio video-snimak tvrdi da OnePlus istražuje problem, pa će možda uskoro objaviti zakrpu.

Ipak, samo ažuriranje softvera ne može da uradi mnogo, pa bi verovatno najbolje bilo računati na to da opcija otključavanja lica na OnePlus 6 mobilnom telefonu nije pouzdana onoliko koliko i zaključavanje putem otiska prsta, piše Tportal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: