Predstavljen OnePlus 6: Dizajn i kamera u fokusu potrošača

Kineska kompanija OnePlus predstavila je novi, dugo očekivan smartfon OnePlus 6. Dizajn, specifikacije i kamera su opet u fokusu potrošača, ali svakako i cena koja više nije niska.

Izvor: klix.ba

Petak, 18.05.2018.

12:35

Predstavljen OnePlus 6: Dizajn i kamera u fokusu potrošača
Foto: Youtube Screenshot/Marques Brownlee

Novi uređaj poseduje respektabilan 6,3-inčni OLED displej rezolucije 2280 x 1080 i razmera 19:9. Tu je i kontroverzni izrez ili zub na vrhu displeja.

OnePlus 6 predstavlja veliki odskok on ustaljenog dizajna, a u cilju praćenja trendova. Tako je novi telefon sačinjen od Gorilla 5 stakla s obe strane, uz metalni rub između njih.

Ipak, iako ima staklena leđa, OnePlus ne podržava bežično punjenje, što je zapravo jedina praktična prednost takvog dizajna. Takođe, Oneplus 6 nema zaštitu od vode, nego samo nesertifikovanu otpornost na prskanje, što bi trebalo pokriti male nezgode, ali ne i osigurati fotografisanje pod vodom.

Kad smo kod fotografisanja, OnePlus 6 ima dvostruku kameru gde ova druga osigurava bokeh efekt. Glavna kamera ima optički stabilizator i omogućeno snimanje u 4K rezoluciji sa 60 fps.

Sitnice koje će korisnici ceniti su 3,5-milimetarski ulaz za slušalice i čisti softver bez teških maski kao kod Huaweija ili Samsunga.

Što se tiče internih specifikacija, reč je o najboljoj mogućoj konfiguraciji u 2018. godini. Snapdragon 845 čipset, grafički čipset Adreno 630, od 6 do 8 GB RAM-a i od 64 do 128 GB interne memorije bez opcije dodavanja SD kartice. Tu je Bluetooth 5 i Dash Charge brzo punjenje.

Baterija kapaciteta 3,300 mAh trebalo bi da bude dovoljna za pokretanje uređaja, piše Klix.

Ipak, nekada poznata niska cena OnePlusa u odnosu na specifikacije sve je viša i viša pa će se šestica moći da se kupi za 519 evra za verziju 64 GB i 569 evra za verziju od 128 GB. Cena od 619 evra rezervisana je za verziju sa 258 GB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: