Bez senzora za otiske: Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea

Za tri meseca Samsung bi trebalo da predstavi novu generaciju Galaxyja Note, telefona s velikim ekranom i vrhunskim hardverom.

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2018.

20:45

Bez senzora za otiske: Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea
Foto: Unbox Therapy / YouTube screenshot

Nakon što je Samsung u februaru predstavio Galaxy S9 i S9+, ova južnokorejska kompanija priprema se za predstavljanje nove perjanice iz Note serije.

Iako zvanično još ništa nije poznato, ove nedelje na mreži su obavljene glasine u vezi sa opcijama koje bi trebalo da ima nova generacija začetnika kategorije fableta.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Note imaće sličan 6,3 inčni ekran, a ne treba očekivati neke radikalne promene u vezi sa dizajnom ovog uređaja.

Hardverski, Note9 trebalo bi da ima klasične opcije poslednjih najboljih pametnih telefona – procesor Snapdragon 845 i 6GB RAM-a, dok će se uređaj isporučivati s verzijom Androida 8.1 Oreo koja će skoro sigurno naknadno moći da se nadogradi na nadolazeću verziju Androida P.

Kapacitet baterije trebalo bi da iznosi 3850mAh, i podržavaće se brzo i bežično punjenje, a od ostalih opcija trebalo bi spomenuti i kameru s dvostrukim otvorom blende, kao i na modelu S9, poboljšanu prednju kameru za selfije i još bolji S-Pen.

Takođe, Note9 imaće podršku za novu generaciju Samsungovog glasovnog asistenta Bixby, a u prodaji će se pojaviti i verzija ovog uređaja s dva ulaza za SIM kartice, piše Tech Spot.

Jedna od opcija o kojoj se ranije pričalo, ali koja se ipak neće pojaviti u novom Noteu jeste senzor za otiske prstiju integrisan u ekran telefona. Ova tehnologija je već predstavljena u nekim modelima pametnih telefona i spominjalo se da bi Samsung mogao da je implementira u predstojeći Note, ali se čini da, bar ove godine, od toga neće biti ništa.

Kao i prošle godine, predstavljanje novog Notea očekuje se krajem avgusta, pre početka IFA konferencije u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: