Prijave protiv Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store

Fin Mirstad, direktor odseka za digitalne usluge u norveškom Savetu za zaštitu potrošča, kaže da su digitalni distributeri video-igara i previše izbegavali da shvate da i oni potpadaju pod zakone i regulacije Evropske unije, te je ova organizacija rešila da podnese prijavu protiv četiri najveća digitalna distributera – Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

10:55

Prijave protiv Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store
Foto: Youtube screenshot

Ova odluka je donesena nakon studije i istraživanja sprovedenog u periodu decembar-januar, kada je zapaženo da veliki broj igrača, odnosno korisnika ovih usluga, nije u mogućnosti da otkaže svoje prednaručene igre, iz ovih ili onih razloga.

Mirstad kaže da ovo predstavlja ozbiljno kršenje norveških i evropskih regulacija o pravima potrošača, i da velike gejming kompanije moraju da shvate da nisu u zakonskom vakumu, već da ista pravila važe za sve, pa i za njih.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: