Kina pokrenula sajt za prijavu sumnjivih osoba i aktivnosti

U Kini je pokrenuta zvanična internet stranica na kojoj građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

12:02

Kina pokrenula sajt za prijavu sumnjivih osoba i aktivnosti
Foto: Thinkstock

Ministarstvo za nacionalnu bezbednost pokrenulo je juče sajt www.12339.gov.cn na kojem mogu da se prijave sumnjive aktivnosti koje prete da "sruše socijalistički sistem". Na veb stranici će se prikupljati informacije o aktivnostima koje zemlju dovode u opasnost. Biće dostupna na kineskom i engleskom jeziku.

Peking redovno skreće pažnju na pretnju "neprijateljskih stranih sila" i vlasti sve više apeluju na građane da prikupljaju informacije.

Oni koji budu dostavljali vlastima informacije preko sajta popunjavaće obrazac u kojem će navoditi da li je reč o špijunaži, terorizmu, separatizmu, odavanju državnih tajni, subverziji…

Onlajn doušnik ostaje anoniman, ali vlasti upozoravaju da će svako ko bude zloupotrebljavao ovu mogućnost ili dostavljao lažne informacije snositi posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: