Majneri kriptovaluta u 2017. kupili 3 miliona grafičkih kartica

Iako je vrednost Bitcoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac sa tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak 3 miliona kartica ukupne vrednosti od 776 miliona dolara.

Izvor: play.co.rs

Sreda, 28.02.2018.

17:16

Majneri kriptovaluta u 2017. kupili 3 miliona grafičkih kartica
Foto: Thinkstock

Podaci stižu od strane sajta Jon Peddie Research, koji se bavi istraživanjem i vođenjem statistike koja se tiče trendova u kompjuterskoj industiji.

Doktor Džon Pedi je izjavio kako je uprkos velikim zahtevima za rudarenje kriptovaluta “gejming oduvek bio i ostaće glavni vodič prodaje GPU-a”. Pomama za grafičkim karticama i dalje traje, ali predviđanja navode da će interesovanje početi da slabi.

Dok sa druge stranje imamo predviđanja kompanije Nvidia da će njihova cena grafičkih kartica nastaviti da raste sve do trećeg kvartala 2018. godine, piše play.co.rs.

Ovo najviše šteti gejmerima, odnosno osobama koje grafičku kartu uzimaju za neku drugu potrebu, a ne za rudarenje, zbog toga je isto Nvidia nedavo preporučila prodavcima da karte prodaju gejmerima a ne majnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: