HTC stoji iza novog modela Google Pixel 2?

Kompanija Google sklopila je sa HTC-om partnerstvo prema kojem će za 1.1 milijardu dolara imati na raspolaganju deo radne snage te tajvanske kompanije.

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2018.

16:16

HTC stoji iza novog modela Google Pixel 2?
foto: epa/MONICA M. DAVEY

Osim dela zaposlenih, Google će od sada kroz neekskluzivni ugovor o licenciranju imati na raspolaganju i HTC-ovu intelektualnu svojinu za razvoj Pixel pametnih telefona, u vidu korišćenja patenata za proizvodnju i dizajna budućih Pixel pametnih telefona.

Iako nigde zvanično ne piše, pretpostavlja se da je HTC zapravo proizvođač koji se nalazi iza Google Pixel 2 smartfona. U međuvremenu kompanija HTC radi ni na sopstvenom modelu, za koji se pretpostavlja da će se zvati HTC U12.

Spajanjem radne snage ne samo što će Google dobiti harverdsku ekspertizu, već će se uspešno takmičiti sa kompanijama Apple i Amazon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: