Google Home ne zna ko je Isus Hrist, ali zna ko su Buda i Muhamed

Korisnici interneta postavljaju snimke na kojima testiraju Guglove proizvode koji odbijaju da odgovore na pitanja o hrišćanskim figurama dok nemaju problem sa prepoznavanjem ostalih religija.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

12:35

Google Home ne zna ko je Isus Hrist, ali zna ko su Buda i Muhamed
foto: epa/JOHN G MABANGLO

U Facebook Live videu, televizijski producent i autor Dejvid Sems pitao je Google Home ličnog asistenta jednostavno pitanje: Ko je Isus?

“Izvinite, ne znam kako da vam pomognem sa tim“, odgovorio mu je pametni audio asistent.

Kada je pitao ko je Bog, dobio je isti odgovor.

Ipak, kada je pitao ko su Buda i Muhamed Google Home je "kao iz topa" počeo da im čita odgovore sa Vikipedije.

“Dame i gospodo, imamo moć da se uverimo da Isus bude uključen u sve pametne audio platforme. Ne mislim da su Guglu potrebne ovakve kontroverze sa kupcima“, rekao je Sem.

Pogledajte klipove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: