Visoko ocenjen Kazna Kru WoT turnir na GamesCON-u

Tokom decembra, na beogradskom sajmu je održana manifestacija, Games.CON, posvećena gejmerskoj subkulturi. Pored niza turnira, na Games.CON-u ste mogli videti cosplayer-e (ljude koji se maskiraju u likove iz popularnih igara ili filmova), a ne treba zaboraviti ni ljubitelje društvenih igara (table-top games) koji umesto računara koriste papir, kockice i olovku.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2018.

20:25

Visoko ocenjen Kazna Kru WoT turnir na GamesCON-u
Foto: A. A.

Pored velikih turnira u LoL-u i CS:GO, koji su definitvno privukli ogroman broj gledalaca u hali 3, na štandu kompanije Monitor.rs, održana je najveći World of Tanks turnir na Balkanu. Games.CON WoT turnir, kako je glasilo zvanično ime, je direktno podržao Wargaming.net (firma koja je napravila WoT) sa nagradama, dok se za organizaciju pobrinuo Kojot (Aleksandar Ašković), jedan od najpopularnijih YouTube streamera WoT-a na Balkanu.

U želji da motivišu što više timova da se prijave na turnir, Wargaming.net je obezbedio nagrade za sve učesnike u WoT in-game valuti (zlato), a nagrada za prvoplasirani tim je bilo prilično impresivna – 50 evra + Razer Kraken slušalice + 10.000 zlata po igraču. Wargaming.net je odavno svestan potencijala koji Balkan ima kada je WoT u pitanju, pa su na ovaj način želeli da vide koliko je jaka e-sports scena.

World of Tanks je jedno vreme bio izuzetno popularan na Balkanu, a zahvaljući nizu turnira i liga koju je Wargmaing.net organizovao, veliki broj igrača se okušao u e-sports takmičenjima. Nažalost u poslednje vreme došlo je do pada aktivnih igrača što se odrazilo i na broj prijavljenih timova – 12. Drugi veliki problem je što su retki čisto srpski timovi, već veliki broj ljudi igra turnire sa strancima, bilo da su to igrači sa Balkana ili iz Evrope.

Turnirska pravila su bila više manje opšte poznata svim igračima. Igrao se format 5 na 5, a mogli da se koriste samo Tier 8 tenkovi, ali bez "premium" vozila. Neki od novih tenkova, koji se kupuju za novac, su nekim aspektima bolji od vozila koje možete kupiti u igri. U grupnom delu se igrao mod "encounter" a u eliminacionom delu "attack/defense". Timovi su prvo nasumično raspoređeni u 3 grupe a nakon završetka grupnog dela igralo se po principu eliminacije. U osmini finala sastali "Santi" i "Just Hard". Oba tima su važili za favorite ali je "Just Hard" prošao dalje pre svega zahvaljujući koordinisanoj igri u ključnim trenucima. U polu-finalu su se sastali "Devicious" i "Baki i Deki". Devicious već neko vreme igra u ovom sastavu i po rečima igrača ozbiljno su se spremili za ovaj turnir. Sa druge strane "Baki i Deki" je miks bosanskih i srpskih igrača, koji su i najveće iznenađenje ovog turnira. Iako su "Baki i Deki" pružili snažan otpor, Devicious je bio neumoljiv i prošao je u finale, gde ga je čekao "Just Hard" koje je uz manje probleme eliminisao tim "Stoka iz Bloka". Samo finale je bilo antiklimaktično pošto je Devicious vrlo brzo uspeo da povede i do kraja meč nije ispustio prednost bez obzira na sve pokušaje "Just Hard"-a.

Sam turnir je visoko ocenjen kako od igrača tako i od samog Wargaming.net, čiji su predstavnici bili prisutni tokom mečeva. U razgovoru sa Kojotom smo saznali da se planira novi World of Tanks turnir tokom proleća 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: