Apple sledeće godine predstavlja jeftiniji iPad?

Mnogi se slažu da je Appleov iPad odličan tablet, ali ih odbija njegova visoka cena. To bi, međutim, moglo da se promeni sledeće godine, kada ta kompanija, prema nekim tvrdnjama, planira da predstavi 9,7-inčni iPad koji će se prodavati po ceni od 259 dolara.

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

08:26

Apple sledeće godine predstavlja jeftiniji iPad?
Gettyimages / Ilustracija

Novi pristupačniji iPad bi imao zadatak da privuče kupce koji smatraju da je aktuelni model od 329 dolara skup. U Appleu veruju da bi cena, niža za 70 dolara, mogla da bude dovoljna za privlačenje novih kupaca.

Izvori bliski Appleu očekuju da kompanija predstavi novi iPad u drugom kvartalu 2018. godine. Osim tipičnim korisnicima, kompanija bi mogla da pokuša da plasira uređaj i potencijalnim korisnicima iz industrijskog i uslužnog sektora.

Još uvek nije poznato da li će Apple, u cilju smanjenja troškova, promeniti hardver ili dizajn iPada. Proizvodnja će, navodno, biti poverena tajvanskom proizvođaču Compal Electronics koji, među svojim klijetima, takođe, ima i Acer, Lenovo, Dell, Toshibu i Hewlett-Packard.

Sniženje cene ne bi bilo veliko iznenađenje, s obzirom na činjenicu da je prodaja tablet računara znatno opala u proteklim godinama, a iPad je izgubio od Microsoftovog Surface Tableta kada je reč o zadovoljstvu kupaca.

Niža cena bi mogla da pomogne iPadu da privuče mušterije koje posebno vode računa o budžetu, a kojima Amazon, Asus i Huawei već nude jeftinije tablet kompjutere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: