Bil Gejts u Arizoni gradi tehnološko čudo / VIDEO

Jedan od osnivača kompanije Microsoft kupio je u Arizoni zemljište vredno 80 miliona dolara na kom planira da izgradi svoj grad.

Izvor: tportal.hr

Sreda, 15.11.2017.

08:35

Bil Gejts u Arizoni gradi tehnološko čudo / VIDEO
Foto: Getty

Belmont Partners, kompanija za trgovinu nekretninama u vlasništvu Bila Gejtsa, nedavno je kupila ogromnu parcelu, na zemljištu u Tonopahi, osamdeset kilometara zapadno od grada Feniksa, veličine 10,1 hiljadu hektara gde namerava da podigne pametni grad koji će nazvati Belmont.

Planiraju da to bude zajednica koja gleda u budućnost, s komunikacijskom i drugom infrastrukturom koje će počivati na najnovijim tehnologijama, osmišljenim temeljem visokobrzinskih digitalnih mreža, podatkovnih centara, novih tehnologija proizvodnje i modela distribucije, autonomnih vozila i samostalnih logističkih čvorišta, navedeno je u saopštenju za javnost Belmont Partnersa.

Ideja je preobraziti 'sirov, prazan prostor u sa svrhom podignut grad s modelom prilagodljive infrastrukture'. Navodno će imati prostor za 80 hiljada stambenih jedinica, 190 hektara za javne škole i više od 320 hektara za kancelarije, markete i druge poslovne prostore.

Novi grad nalaziće se u blizini nedavno otvorenog puta Interstate-11, čija bi trasa trebalo da prolazi kroz sam grad nastavljajući dalje prema Las Vegasu. Nije poznato kad bi trebalo da bude sagrađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: