Ove veštine će vam otvoriti vrata svake IT kompanije

Industrija informacionih tehnologija je u stalnoj potrazi za stručnim kadrovima koji mogu uspešno da reše sve izazove. Zašto ne biste i vi bili jedan od njih?

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

09:10

Ove veštine će vam otvoriti vrata svake IT kompanije

IT industrija se razvija velikom brzinom, što diktira konstantnu potrebu za novim kadrovima koji će svojim znanjem doprineti razvoju kompanije i njenom pozicioniranju na tržištu. I pored brzog razvoja tehnologija, postoje veštine koje su uvek na ceni.

Da biste postali traženi stručnjak i bili deo ove industrije, neophodno je školovanje od bar 12 meseci. Samo sa kvalitetno stečenim znanjem možete da računate na dobro plaćen posao, što kratkotrajne obuke svakako ne mogu da pruže. Predstavljamo vam veštine koje će vam otvoriti vrata svake IT kompanije ukoliko dobro vladate njima.

Poznavanje programskih jezika

Informacione tehnologije se zasnivaju na softveru koji se piše upravo programskim jezicima. Poznavanje pravih jezika je od ključne važnosti ukoliko želite da budete deo IT industrije.

Trenutno je Java programski jezik jedan od najpopularnijih kako u regionu, tako i u celom svetu. Ovaj jezik se koristi za izgradnju i razvoj mnogobrojnih softverskih rešenja koja nalaze primenu svuda oko nas.

Softver kreiran ovim jezikom ima široku primenu, a naročito je popularan kod web aplikacija. Zbog velike potrebe kompanija za stručnjacima, a pre svega softver developerima, veoma su popularni Java kursevi i PHP kursevi, na kojima se uspešno savladava rad sa programskim jezicima, kao i tehnike programiranja. Ukoliko se dobro služite najpopularnijim programskim jezicima, veoma lako ćete pronaći posao na IT tržištu.

Održavanje mreža

Ceo svet je umrežen, od kompleksnih globalnih do onih jednostavnijih lokalnih sistema. Često nismo ni svesni koliko smo u stvari stalno povezani putem telefona, kompjutera, televizora, kreditne kartice, pa čak i pametnih kućnih aparata. Čak i da ne posedujemo nijedan pametni uređaj, svuda oko nas se nalaze međusobno uvezani sistemi.

Brigu o efikasnom radu sistema vode sistem administratori. Oni brinu o tome da sve funkcioniše besprekorno jer i najmanja greška može da izazove velike probleme. Zamislite kakav bi haos nastao da, na primer, prestanu da rade svi semafori u gradu.

Baš zbog toga što je reč o veoma odgovornom zanimanju, IT kompanije izuzetno cene stručnjake koji poseduju izuzetna znanja iz oblasti održavanja mrežne infrastrukture. Svaka kompanija, bez obzira na to da li se bavi informacionim tehnologijama ili ne, mora da obrati pažnju na efikasno funkcionisanje i bezbednost svog sistema. Oni koji uspešno usvoje ova IT znanja mogu da računaju na siguran i odlično plaćen posao.

Organizacione veštine

IT kompanije su uvek u potrazi za sposobnim menadžerima koji umeju da organizuju tim i unaprede poslovanje. Izuzetno se cene stručnjaci koji uspešno kombinuju znanja iz oblasti informacionih sistema i tehnologija sa marketingom, menadžmentom i drugim veštinama neophodnim za uspešno elektronsko poslovanje.

Među najtraženijim stručnjacima su svakako IT menadžeri, koji zbog prirode posla moraju da poseduju navedene veštine kako bi uspešno upravljali projektima u kompanijama. Kako ceo posao često zavisi od dobre organizacije, znanja i profesionalnosti menadžera, stručnjaci u ovoj oblasti mogu da računaju na razne benefite i odličnu kompenzaciju za rad.

3D dizajn

Odlično poznavanje 3D dizajna otvara mnoga vrata u IT industriji, ali i van nje, zbog specifičnog seta veština koje je neophodno posedovati. Mnoge kompanije su u stalnoj potrazi za stručnjacima koji se razumeju u projektovanje, dizajn, modelovanje i ostale srodne veštine.

Poznavanje rada u CAD programima, posedovanje modernih veština i talenat da se sve to uveže je upravo ono što se traži od pravog stručnjaka. Savladavanjem ovih znanja otvaraju se vrata industrije igara, arhitekture, prostornog planiranja, automobilske industrije, dizajna rasvete ili mnogih drugih oblasti.

Postanite i vi deo uspešnog IT sveta

Čak i ako niste završili neki tehnički fakultet, niti imate bogato IT predznanje, moguće je da se priključite ovom uspešnom biznisu. Obrazovna ustanova ITAcademy je odličan izbor ukoliko želite da za godinu dana budete spremni za novu karijeru.

Predavanja se mogu pohađati tradicionalno i online širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Moldavije i Ukrajine. Međunarodno priznati sertifikati koje je moguće steći nakon školovanja su još jedan razlog da vrata brojnih IT kompanija budu širom otvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: