Budućnost je stigla: Ovako ćemo otključavati naredni iPhone?

Touch ID je tako passé. Uskoro ćete moći da otključate svoj telefon uz pomoć svog lica.

Izvor: B92

Utorak, 04.07.2017.

09:38

Budućnost je stigla: Ovako ćemo otključavati naredni iPhone?
foto: getty

Kako piše “Bloomerang”, Apple tesitra poboljšani sigurnosni sistem za svoj sledeći iPhone, sa poboljšanim 3D senzorima, koji će vam dozvoliti da se ulogujete, plaćate i pokrećete aplikacije jednostavnim skeniranjem vašeg lica.

Nova tehnologija bi mogla da skenira lice vlasnika telefona i da ga otključa u “hiljaditom delu milisekunde”. Ova opcija bi trebalo da zameni Touch ID, koji trenutno dozvoljava korisniku da uz pomoć otiska prsta otključa telefon.

Iako se niko iz kompanije Apple nije oglasio, u medijima se spekuliše da bi iPhone 8 mogao da ima tehnologiju prepoznavanja lica, a za to je i sama kompanija dala povod kada je kupila izraelski startap RealFace.

Inače, Samsung Galaxy 8 je uveo otključavanje telefona uz pomoć lica, ali su korisnici vrlo brzo pronašli mane ovog sistema i shvatili da mogu da otključaju telefon i uz pomoć obične slike korisnika, tako da verujemo da će Apple biti pametniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: