Raspberry Pi rival je neverovatno jeftin

Takozvani single-board računari postaju sve popularniji, a najnoviji među njima je UP Core koji u prodaju stiže u avgustu.

Izvor: klanrur.rs

Sreda, 07.06.2017.

19:50

Default images

Ono što prvo upada u oči pored malih malih dimenzija od 56,5mm x 66mm je podrška za tri najpopularnije platforme Windows 10, Android i Ubuntu. Iz gejming perspektive interesantrni su Windows i Android. Uz ovaj uređaj Android i njegove igre će sigurno da rade bez ikakvih problema, dok Windows strana priče bi bila korištenje UP Core za gledanje eSports sadržaja na velikom TV-u u dnevnoj sobi.

Hardver

Računar pokreće Intel Atom x5 –Z8350 procesor koji u turbo modu dostiže 1.84GHz, uparen sa 4GB DDR3L RAM memorije, a kao grafički čip koristi Intel HD 400. Veličina skladišne memorije je ostavljena kupcima na izbor. Najjači model dolazi sa 64 GB eMMC memorije, jednim HDMI portom, jednim eDP audio portom, jednim USB 3.0 i dva USB 2.0 porta. Bluetooth i WIFI su takođe dostupni. Nadogradnja je moguća korištenjem dodatnih ploča gde postoje dve varijante: ploča A nosi „brze“ standarde poput PCI-express, GbLAN i USB 3.0, ploča B nosi „spore“ standarde kao RS-232/422/484, I2C, I2S i GPIO standard. UP Core je moguće pojačati sa jednom ili obe ploče.

Računar dimenzija kutije cigareta sa ovim hardverom će zadovoljiti svakodnevne radnje poput interneta i multimedije, a jedna od primena bi mogla da bude i pravljenje HTPC-a. Cena od 89$ za osnovni model zaista ne deluje previše pogotovo ako uzmemo u obzir OS podršku i mogućnost nadogradnje.

Izvor: klanrur,rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: