Velike kompanije povlače reklame sa Gugla

Najmanje četiri velike američke kompanije povukle su milione dolara uloženih u reklamiranje na Guglu zbog pojavljivanja njihovih reklama na stranicama sa ekstremističkim sadržajem.

Izvor: bbc.com

Četvrtak, 23.03.2017.

10:47

Velike kompanije povlače reklame sa Gugla
Getty

Telekomunikacioni giganti AT&T i Verizon, rentakar kompanija Enterprise i farmaceutski gigant GSK su povukli sve reklame, nakon što su se one pojavljivale na Jutujubu i pored video-snimaka ekstremističkog sadržaja i time posredno omogućavale prihod kreatorima takvog sadržaja.

Kompanija Gugl je uputila izvinjenje zbog toga i obećala da će unaprediti svoje alate namenjene oglašavanju.

Prema pisanju magazina "Tajm", reklame su se pojavljivale uz video-snimke Vagdija Goneima, egipatskog sveštenika kome je zbog propagiranja ekstremizma zabranjen ulazak u SAD, i Hanifa Kurešija, čije učenje je inspirisalo ubistvo jednog pakistanskog političara.

Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da je više od 250 kompanija povuklo svoje reklame sa Gugla.

Šef biznis-sektora te kompanije Filip Šindler najavio je da će kompanija pooštriti mere opreza kada je govor mržnje u pitanju kako bi one uključile i video-snimke koji targetiraju ranjive grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: