Twitter uveo novu opciju

Twitter je u četvrtak dodao opciju "Istraži" (Explore) u cilju lakše pretrage tvitova, ali i pronalaska zanimljivog sadržaja, javlja AFP.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2017.

12:15

Twitter uveo novu opciju
Foto: Thinkstock

Ovo je poslednja u nizu inovacija koju je kompanija dodala svom servisu u cilju poboljšanja stila prenošenja poruka "od jednog ka mnogima".

Opcija je prvenstveno zaživela na "Apple" uređajima i tada je obećano da će se pojaviti i na "Android" uređajima u nadolazećim nedeljima.

Poenta inovacije je da kombinuje trendove, momente, pretrage i video klipove u jednu tačku, navodi dizajner projekta Anđela Lam.

"Do danas, morali ste da posetite nekoliko mesta da nađete sav ovaj sadržaj", rekla je Lam u jednoj od objava na njenom blogu, dodajući da je krajnji cilj da korisnici lakše saznaju šta se dešava.

Twitter je kompanija bazirana u San Francisku i već duže vreme teže ka proširenju svoje korisničke baze i povećanju profita.

Očekuje se da Twitter 9. februara objavi svoje prihode iz poslednjeg kvartala prošle godine.

Objavili da su imali neto gubitke od 103 miliona dolara u trećem kvartalu prošle godine, što je bolji podatak nego od godinu dana ranije, kada su zabeleženi gubici od 132 miliona dolara.

Prihodi su godišnje rasli otprilike osam procenata, do cifre od 616 miliona dolara, a većina tog novca dolazi od oglašivanja.

Analitičari su skeptični oko načina na koji Twitter može da proširi svoju korisničku bazu, beležeći porast od samo četiri miliona korisnika za jedan kvartal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: