Opera Neon - novi web pregledač koji se isplati isprobati

Iako mnogi tvrde da je Operina najveća prednost integrisani VPN, zaposleni u ovoj norveškoj kompaniji odlučili su da predstave sasvim novi koncept web pregledača u okviru kojeg više nema VPN-a. Nakon godinu dana rada na novom konceptu rođen je Opera Neon.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

08:25

Opera Neon - novi web pregledač koji se isplati isprobati
Foto: Screenshot

Razlozi zbog kojih se kompanija odlučila na sasvim novi koncept leže, prema mišljenju ekipe koja stoji iza ovog projekta, u činjenici da "današnji web pregledači nisu ni izbliza sveži kako bi trebalo da budu".

Drugim rečima, nisu prilagođeni aktuelnim potrebama korisnika, pa i interneta kao takvog, a Opera Neon bi trebalo da bude rešenje ovog problema.

Ovaj pregledač donosi novu početnu stranicu koja zapravo predstavlja "wallpaper" vašeg računara, "sidebar" sa sopstvenim video plejerom, galerijom fotografija i alatom za preuzimanje datoteka, inteligentni sistem okruglih tabova koji će najpopularnije i najčešće otvarane web stranice pozicionirati na vrh, i još neke novitete...

Za sada je teško dati bilo kakvu konkretnu ocenu kvaliteta, ali se svakako isplati isprobati novi web pregledač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: