Video: Novi iPhone je manje izdržljiv od svojih prethodnika

Uprkos tome što je iPhone SE upakovan najnoviji i najbolji hardver, novi video snimak otkriva da je novi Appleov telefon zapravo manje izdržljiv od njegovih prethodnika iPhone 6s i iPhone 6 Plus.

Izvor: macrumors.com

Sreda, 06.04.2016.

10:50

Video: Novi iPhone je manje izdržljiv od svojih prethodnika
Foto: Screenshot

Testiranje koje je izvršio SquareTrade pokazalo je da je iPhone SE manje otporan prilikom savijanja pod pritiskom, potapanja u vodu i ispuštanja mobilnog telefona iz ruku, što znači da kompaktniji dizajn ne podrazumeva automatski i izdržljiviji telefon.

iPhone SE počeo je da popušta pod pritiskom od 72 kilograma po kvadratnom inču, dok se iPhone 6s nije savio do granice od 77 kilograma. Štaviše, na granici od 80 kilograma, iPhone SE doživeo je ‘katastrofalni krah’, dok je iPhone 6s Plus pri istom pritisku tek počeo da se savija.

Na metar i po dubine, iPhone SE ugasio se zauvek nakon manje od jednog minuta. U poređenju s tim, iPhone 6s izdržao je čitavih 30 minuta, i izgubio samo audio funkciju, piše SquareTrade. Bolje je prošao i iPhone 6s, koji je počeo da posustaje nakon 10 minuta, a malo kasnije poptuno prestao da radi.

Jedini test u kojem su sva tri iPhone modela doživela istu sudbinu bilo je bacanje telefona na beton sa visine od 1.8 metara. Tom prilikom su naprsla sva tri ekrana. Međutim, kada je bacan tako da pada na ivicu, iPhone SE raspao se duž spojeva posle samo jednog bacanja, dok su na telefonima iPhone 6s i iPhone 6s Plus primećena samo manja kozmetička oštećenja, piše portal macrumors.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: