Amazon ukinuo hardverske projekte nakon neuspeha Fire Phonea

Jedan od rukovodilaca Amazona je otkrio prošle godine da će kompanija nastaviti da razvija Fire telefone uprkos neuspehu prvih modela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

12:40

Default images
Beta / AP Photo/Ted S. Warren

Međutim, kako izveštava The Wall Street Journal stvari su se promenile i to se neće dogoditi, ili bar ne u skorije vreme. Amazon je odbacio planove o budućim telefonima, između ostalih projekata, a čak je i otpustio veliki broj inženjera iz svoje tajne laboratorije za razvoj hardvera u Silicijumskoj dolini, Lab126.

To je isto postrojenje koje je odgovorno za Fire tablete, televizore i telefone. Lab126 je formiran još 2007. godine, ali nažalost, neuspeh u prodaji Fire telefona (proizveli 170 miliona dolara gubitka za kompaniju), primorao je Amazon na spajanje, zaustavljanje ili smanjenje mnogih od svojih projekata.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: