EVE Online u problemu sa brojem igrača?

Grupa aktivnih igrača EVE Online bavi se situacijom u ovoj igri i pitanjia zbog čega je broj igrača na najnižoj lestvici od 2008 godine.

Izvor: klanrur.rs

Utorak, 30.06.2015.

21:15

Default images

Na slici možete videti grafik prikaza aktivnog broja igrača u proteklih 18 meseci a na ovom linku još nekoliko interesantnih grafikona. Iako se CCP još uvek nije oglasio ovim povodom a možda i neće, pad popularnosti igre jasno je vidljiv. Analiza navodi da su razlozi mnogobrojni, ali je pet glavnih:

1. CCP je banovao korišćenje ISBoxera, alata koji omogućava jednom igraču kontrolisanje većeg broja letelica kroz input broadcast na više klijenata.

2. CCP je promenio mehaniku po kojoj se kreću kapitalni brodovi u univerzumu te stvaranje mreže naloga za brzu kontrolu ovih brodova više moguće izvesti.

3. Novi igrači i njihovo iskustvo u igranju se u mnogome bazira na korporacijama kreiranim od strane igrača koji bi trebalo da nauče nove članove EVE univerzuma o ovoj igri. Iako je to donekle korisno, velika količina “drame” u tim korporacijama i zavisnost novih od veterana koji bi trebalo da im kreiraju zadatke u igri (a ovi to prestanu da rade veoma brzo) dovodi do toga da se novi igrači brzo zasite od igre i prestanu da je igraju.

4. Stari igrači odlaze iz igre zbog standardnih razloga zbog kojih stari igrači odlaze, ali nedovoljan broj novih dolazi da bi popunio tu rupu.

5. CCP menja način kako se osvaja svemir i kontroliše od strane alijansi. Dok se sistem ne implementira, veliki broj korporacija zaustavio je dalje osvajanje svemira, što je dovelo i do toga da igrači prestanu da plaćaju pretplatu dok ne vide kako će na kraju taj novi sistem izgledati.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: