Slovenci uložili 1,2 miliona dolara u ShoutEm

Kompanija Pet minuta d.o.o. osigurala je dodatnih 1,2 miliona dolara finansiranja za svoj web servis ShoutEm, a mesto direktora kompanije preuzeo je Luka Abrus, koji je na to mesto došao iz Microsofta Hrvatske.

Izvor: T-Portal

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

15:45

Default images

ShoutEm je mikroblogerski servis koji omogućuje korisnicima da sami naprave svoju varijantu Twittera. Nakon što je u prvoj rundi investiranja 2008. godine Poslovno-inovacioniski centar Hrvatske Bicro u ShoutEm uložio oko 300.000 američkih dolara, sada je slovenski investitor RSG Capital investirao dodatnih 1,2 miliona dolara u perspektivnu startup kompaniju.

ShoutEm je proizvod zagrebačke kompanije Pet minuta, a od nedavno je odvojen kao posebna firma Shout Ltd. koja će se posvetiti razvoju platforme. Shout Ltd. planira osnivanje filijale u Londonu i Njujorku u kojima će se odvijati većina poslovnih aktivnosti, dok će se razvoj i kreativa i dalje događati u Zagrebu.

Kompanija Pet minuta razvila je već nekoliko uspešnih projekata, uključujući servis za razmjnu fotografija Pticica.com. Prema podacima iz kompanije Shout Ltd., na ShoutEmu postoji više od 20.000 mreža iz celog svijeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: