Zoom-ov Immersive View bi mogao da učini da video pozivi budu ličniji

Zoom je objavio funkciju pozadine za video pod nazivom Immersive View koja bi mogla da učini da video pozivi više podsećaju na kancelarijski sastanak - ili auditorijum.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: ymphotos / Shutterstock.com
Foto: ymphotos / Shutterstock.com

Funkcija je najavljena prošle godine na Zoomtopia konferenciji, ali sada je zapravo dostupna za Free i Pro naloge koji prisustvuju sastancima i webinarima sa do 25 učesnika.

Immersive View se nadovezuje na funkcije virtuelne pozadine koje Zoom već ima, ali se fokusira na postavljanje učesnika sastanka na lokaciju realnog izgleda, umesto na samo uključivanje u neku ravnu pozadinu. Domaćini sastanaka mogu omogućiti Immersive View iz istog menija u kojem možete pronaći View Speaker i Gallery View; odatle će Zoom automatski smestiti učesnike u razne ugrađene virtuelne scene poput sale za sastanke ili auditorijuma ili ih domaćin sastanka može ručno samostalno smestiti.

Zoom kaže da domaćini takođe mogu da promene veličinu učesnika, da ih premeštaju po sceni i ubacuju svoje scene ako im dosade opcije Zoom-a. Teoretski se bilo koja slika može koristiti kao immersive view pozadina, ali Zoom kaže da će podudaranje tipa datoteke, odnosa širine i visine i preporuka rezolucije za virtuelne pozadine dati najbolje rezultate.

Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Immersive View ipak dolazi uz neka ograničenja. Za pozive veće od 25 ljudi, preostali učesnici će se biti postavljeni u traci video sličica na vrhu scene, a za one koji ne koriste najnoviju verziju Zoom-a, pozadina će podrazumevano biti podešena na bilo koju postavku pre uključivanja funkcije Immersive View.

Microsoft Teams i Skype takođe imaju svoje verzije Immersive View-a. Microsoft je u 2020. godini predstavio Together Mode, koji učesnike sastanka smešta u istu virtuelnu scenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.