Vivaldi: "Microsoft je očajan"

Microsoft je ponovo na meti osuda, zbog prakse koja kompaniji omogućava da ostvari monopol na tržištu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.12.2021.

12:05

Vivaldi:
rafapress / Shutterstock.com

Microsoft je nedavno objavio najnoviju verziju svog operativnog sistema. Međutim, uprkos tome što ima veliki broj korisnih opcija i funkcija, jedna stvar je mnogima zasmetala.

Microsoft Edge internet pregledač je doživeo brojne izmene, a mnoge od njih su ga načinile još više anti-konkurentskim nego što je to bio ranije.

Ovo je rivalsku kompaniju Vivaldi nateralo da reaguje u svojoj najnovijoj blog objavi i da "prozove" Windows 11 Edge pregledač.

Za one koji nisu upoznati, Edge je u Windowsu 11 stigao sa nekim novim promenama. To uključuje i otežavanje korisnicima da se prebace podrazumevani pretraživač na svojim računarima, ukoliko prvo podese Edge.

Prema detaljima iz bloga kompanije Vivaldi. "Microsoftovi potezi deluju očajno. I prepoznatljivo. Jasno je da ne žele da koristite druge pregledače interneta".

Jon fon Tečner, suosnivač Vivaldija, je tako prozvao Microsoft i kompanijinu antikonkurentnu praksu, istakavši da je u pitanju "povratak starim trikovima kako bi se ostvarila prednost nad konkurencijom".

On je potom pozvao korisnike da ne dozvole da Microsoft pobedi u ovoj igri. "Izdržite sve dok ne budete mogli da koristite pretraživač po svom izboru u Windowsu – i pomozite svojim prijateljima ili kolegama da učine isto", ističe Tečner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: