Telegram u maju lansira video konferencijske pozive

Od sledećeg meseca korisnici Telegrama moći će zajedno da uskaču u grupne video pozive.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: Tashatuvango / Shutterstock.com
Foto: Tashatuvango / Shutterstock.com

Posle velikog ažuriranja koje je upravo objavljeno, alat će vrlo uskoro ubaciti i grupne pozive. Sadržaće tipične funkcije koje biste pronašli u usluzi video konferencija, poput uklanjanja šuma i deljenja ekrana, zajedno sa podrškom za mobilne uređaje, računare i tablete, saopštio je izvršni direktor Telegrama Pavel Durov.

Kompanija će dodati svoj pečat i grupnim video pozivima. Pozivi će imati brzinu i šifrovanje koje korisnici očekuju od platforme, napisao je Durov.

Telegram već podržava pojedinačne video pozive, kao i grupne glasovne razgovore. Ipak, to je dodatak kojim će Telegram postati konkurentniji sa Zoom-om, WhatsApp-om, Messenger Rooms i tako dalje.

Usluga dodaje grupne video pozive kasnije od mnogih svojih rivala u oblasti razmene poruka. Telegram se obavezao pre skoro tačno godinu dana, kako je zavladala pandemija, da će ih predstaviti negde 2020. Iako su grupni video pozivi stigli kasnije od planiranog, ova funkcija mogla bi doći kao dobrodošlo ažuriranje za mnoge korisnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.