Rudari kriptovaluta su sada u potpunosti otključali zaštićene Nvidia RTX 30 LHR GPU-ove

Developeri softvera za rudarenje kriptovaluta pokušavaju da otključaju LHR grafičke karte još od njihove objave, a sada su konačno uspeli u tome.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

13:45

Rudari kriptovaluta su sada u potpunosti otključali zaštićene Nvidia RTX 30 LHR GPU-ove
Foto: DegreeStudioMY / Shutterstock.com

Do sada niko nije uspevao da u potpunosti otključa LFR zaštitu na grafičkim karticama, ali je to sada promenjeno inicijativom NiceHash tima developera.

NiceHash developeri konstantno pokušavaju da otključaju LHR grafičke karte. Pre devet meseci, bili su među prvima koji su uspeli da otključaju 70% performansi za rudarenje na LHR GPU-ovima, a sada su uspeli da otključaju svih 100 procenata.

Tim, koji stoji iza ovog poduhvata, nije objasnio na koji način je uspeo da postigne ovaj očigledni napredak, a razlog je verovatno kako bi se sprečilo da konkurencija ukrade metod i implementira ga u svoje programe za rudarenje.

Otključani proces je dostupan samo za QuickMiner v0.5.4.0 RC (release candidate), a ovaj program za rudarenje je dostupan za većinu grafičkih kartica iz Nvidia RTX 30 LHR serije. Izuzetak su RTX 3050 i RTX 3080 12GB (LHRv3) modeli.

Kada su u pitanju očekivane performanse, hešrejt se kreće od 50 MH/s za RTX 3060 LHR GPU do 120 MH/s za RTX 3080 Ti LHR grafičku kartu.

Nvidia LHR, odnosno Lite Hash Rate, grafičke karte su modeli kojima je smanjen hešrejt - brzina kojom kartice rudare. Stopa heširanja je ekskluzivna za kriptovalute i blokčejn tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: