Microsoft konačno popravlja Windows 10 problem sa preuređivanjem aplikacija na više monitora

Ako ste korisnik Windows-a i koristite više monitora, verovatno ste imali glavobolju od aplikacija koje se nasumično preuređuju kada nastavite da radite za računarom iz "sleep" moda. Godinama je bilo raznih načina da se to zaobiđe, ali Microsoft se konačno obraća tome i popravlja u budućem ažuriranju za Windows 10.

Tehnopolis

Izvor: Engadget

Petak, 30.04.2021.

10:55

Microsoft konačno popravlja Windows 10 problem sa preuređivanjem aplikacija na više monitora
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

"Tehnička terminologija koju koristimo za opisivanje ovog problema poznata je pod nazivom Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD)", objašnjava Michelle Xiong, menadžer programa u grafičkom timu Microsofta. "Ovo ponašanje utiče na DisplayPort postavke više monitora što rezultira neželjenim preuređivanjem radne površine."

Ovaj problem je posebno problematičan ako koristite laptop sa sekundarnim ekranom ili ako dodatni monitor pređe u "sleep" mode, tako da Windovs misli da je isključen. Windows će zatim premestiti sve vaše aplikacije na drugi ekran, a vi morate sve da ih prevučete nazad ručno. To je velika naprijatnost ako taj problem doživljavate svakodnevno. Microsoft je radio na sprečavanju Rapid HPD-a da preuređuje Windows aplikacije, a ispravka dolazi u velikom ažuriranju za Windows 10 koje bi trebalo da se pojavi kasnije ove godine. Windows Insiders trenutno mogu da pristupe ovome sa verzijom 21287 ili novijom, ali to znači pokretanje beta verzije OS-a na uređaju. Očekuje se da će Microsoft isporučiti ovo ažuriranje “kao gotovo” u oktobru, ali ako ne možete da sačekate, možete ga odmah isprobati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: