Apple Watch će možda odbrojavati vreme do vaše smrti

Apple sat vam može pomoći da vodite ispunjeniji život, tako što će odbrojavati sekunde do vaše smrti.

Tehnopolis

Izvor: wired.com

Sreda, 18.03.2015.

16:34

Default images
thelifeclockapp.com

Grupa za digitalni dizajn Rehabstudio napravila je svoju verziju merenja vremena na novom Appleovom satu.

Aplikacija Life Clock zapravo je jedan od ekrana koji bi mogli da se nađu na iWatchu korisnika i procenjuje koliko života vam je ostalo, na osnovu vaših navika i fizičke aktivnosti.

Rehabstudio, koji je radio sa klijentima poput Red Bulla i Ace Hotela počeo je da radi na idejama za aplikacije za iWatch, još od kako je najavljen prošle jeseni.

Ideja je da bi sat trebalo da nas podseća na budućnost i natera da pravimo zdravije odluke u sadašnjem trenutku dok gledamo kako odbrojava sekunde do našeg poslednjeg udaha.

Koncept je napravljen na jednonedeljnom hakatonu, koristeći podatke o očekivanom trajanju života iz zvaničnih svetskih statistika.

Iako je njihova ideja interesantna, nije poznato da li ćete ikada moći da koristite tu aplikaciju. Naime, Apple još nije saopštio da li će dozvoliti vlasnicima da koriste ekrane drugih proizvođača.

Za sada, Rehabstudio planira da nastavi rad na projektu, a razmišlja i o verziji za Android Wear.

Life Clock mogao bi da postoji i samo kao obična aplikacija, ali to ne bi imalo isti efekat, smatraju dizajneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: