Microsoft predstavio prvi pregledač za decu Edge Kids

Microsoft je predstavio novi režim za decu za svoj web pregledač Edge, prvu takvu funkciju bilo kog velikog pregledača. Potez je, kaže kompanija, napravljen kako bi roditelji pustili decu da pretražuju internet bez brige o vrsti sadržaja na koji će naići.

Tehnopolis

Izvor: Yahoo finance; XDA

Četvrtak, 15.04.2021.

19:39

Microsoft predstavio prvi pregledač za decu Edge Kids
Foto: shutterstock.com

Microsoft Edge Kids Mode je već dostupan, a dizajniran je tako da spreči decu uzrasta do 12 godina da pristupe web lokacijama i uslugama koje njihovi roditelji mogu smatrati neprikladnim.

Microsoft Edge Kids Mode jeverzija Edge-a koja sadrži jedinstveni dizajn početnog ekrana i vesti iz publikacija prilagođenih deci, poput Animal Planet i Time for Kids. Da bi otvorili režim za decu, roditelji pokreću Edge na svom računaru ili Mac-u i u meniju profila u gornjem desnom uglu ekrana odabiru dugme za način rada za decu. Roditelji mogu da biraju između dve verzije dečijeg režima, jedne za decu uzrasta od 5 do 8, a druge za decu od 9 do 12 godina. Verzija za decu od 5 do 8 godina je pojednostavljena verzija pregledača Edge sa jedinstvenim prilagođenim izgledom, dok verzija za stariju decu uključuje veze do web lokacija prilagođenih uzrastu.

Da bi sprečio decu da posećuju neprikladne web lokacije, Microsoft Edge Kids Mode uključuje ugrađenu listu odobrenih lokacija. Roditelji mogu da uređuju te lokacije da bi dodali dodatne stranice ili da ograniče unapred odabrane lokacije od strane Microsoft-a.

Deo Microsoft-ovog plana da spreči decu da žele da napuste režim za decu je da im obezbedi prilagođene početne ekrane, zajedno sa likovima iz popularnih Disney-evih filmova. Međutim, ako dete pokuša da napusti režim za decu, otkriće da treba da unese lozinku svojih roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: