Microsoft se u 2021. fokusira na glasovno kucanje uz Voice Launcher

Microsoft je počeo da ubacuje neke od funkcija koje su prvobitno bile namenjene za Windows 10x, a jedna od njih je nova "meka tastatura" (eng. soft keyboard).

Izvor: B92, PCPress
Podeli
Foto: Depositphotos/ rozelt
Foto: Depositphotos/ rozelt

Glavna funkcija meke tastature je glasovno kucanje, a sada ona uključuje i takozvani "Voice Launcher", javlja WindowsLatest, koji će početi da se pojavljuje u svakom textbox-u gde postoji Windows Search API, poput File Explorer-a, aplikacije za Podešavanja i Start Menu-ja. Funkcija se takođe može pozvati putem Windows naratora pritiskom na "Win+H".

Microsoft se nada da će se iskakanjem okvira za glasovno diktiranje korisnici u većoj meri odlučivati da koriste tu mogućnost. Iz kompanije su to obrazložili tako što su napisali: "Vaša svakodnevna upotreba glasovnog unosa mogla bi da učini Microsoft-ovu govornu tehnologiju tačnijom, za sve koji govore vaš jezik. Ako odlučite da dodate svoje glasovne klipove, neke od njih će pregledati zaposleni i prodavci u Microsoft-u", navodi PCPress.

Takođe je dostupno za korisnike programa Microsoft Insider u sledećim regionima.

Engleski: SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija and Indija;

Francuski: Francuska i Kanada;

Portugalski: Brazil Španski, Nemački, Italijanski, Japanski, i Kineski.

Naravno, uvek je moguće ovo isključiti u podešavanjima. Ta mogućnost će doći na sve računare sa Windows 10 October 2021 Update-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.