Kopiranje ili slučajnost? Windows XP imao "tajnu" temu sličnu najvećem rivalu

Microsoft je imao tajnu temu Windows XP zbog koje je Windows više ličio na Mac nego na sebe.

Tehnopolis

Izvor: PC Press

Ponedeljak, 28.09.2020.

12:10

Kopiranje ili slučajnost? Windows XP imao
Foto: Getty Images/Sean Gallup/Staff

Nedavno curenje izvornog koda za Windows XP otkrilo je rani izvorni kod za ovaj operativni sistem, kao i neke neobjavljene teme koje je kompanija stvorila tokom ranog razvoja u 2000. godini.

Candy tema ličila na Aqua interfejs kod Apple-a

Jedna tema nazvana je Candy, a uključuje dizajn koji podseća na Aqua interfejs kod Apple uređaja koji je prvi put predstavljen na konferenciji Macworld 2000. godine.

Iako je tema nepotpuna, dugme Start za Windows XP i različiti tasteri i elementi korisničkog interfejsa su jasno tematski predstavljeni na Aqua interfejsu, prenosi PC Press.

Microsoft nikada nije objavio svoju temu Aqua za Windows XP, i izgleda je da je korišćena samo u ranom izvornom kodu za OS. Čini se da su Windows programeri temu koristili kao rezervisano mesto za izgradnju mehanizama tema za Windows XP.

Sama tema opisana je za internu upotrebu. Microsoft je na kraju odlučio da ide sa temom Luna, u plavo-zelenoj boji koja je ovekovečila ovaj operativni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: